Online Autoveilingen

Om je auto te verkopen kun je handig gebruikmaken van de mogelijkheden die het internet ons biedt. Een van die mogelijkheden is de online autoveiling.

Dat werkt eigenlijk heel simpel. Nadat je, als verkoper je auto aangemeld hebt bij de veiling gaan medewerkers van dat bedrijf de auto inspecteren. Daarmee wordt bepaald of de auto nog in goede staat is. Vervolgens kan jij een minimum prijs bepalen en kunnen particulieren en bedrijven op de auto bieden. Het komt ook wel voor dat jij de minimum prijs niet vast kunt stellen. En soms zijn het alleen handelaren, die bieden, soms alleen de autoveiling zelf.

Het grootste voordeel daarbij is dat je de hoogste prijs krijgt voor je auto. Je kunt namelijk de auto verkopen aan degene die het meeste biedt. Ook is het aardig efficiënt. Je hoeft geen advertentie te plaatsen en je hoeft niet af te wachten tot kopers zich melden, of steeds weer allerlei vragen te beantwoorden, waarna kopers afzien van de koop en jij alle moeite voor niets hebt gedaan. Het gaat ook vaak veel sneller dan dat je een advertentie zet. Vaak is alles binnen één of twee dagen afgehandeld.

Het is wel zo dat, als er maar één bieder is, namelijk het autoveilingbedrijf zelf, je er niet zeker van kunt zijn dat je de hoogste prijs krijgt. Ook kan het zijn dat het veilinghuis niet voldoende concurrerende bieders aan kan trekken, en dan ben je daar ook niet zeker van. Daarnaast vraag een veilinghuis een commissie, waardoor je auto ook iets minder opbrengt. Soms is het daarom voordeliger, de auto te verkopen aan een online handelaar, die auto’s opkoopt. Dan hoef je geen commissie te betalen en je ontvangt wel de taxatieprijs.