Dagwaarde auto

De dagwaarde van je auto kun je laten vaststellen. Helaas is het wel wat minder dan de nieuwwaarde. In feite is dat al zo op het moment dat je de deur uit rijdt bij de autodealer. Verder hangt die dagwaarde van allerlei factoren af. Van harde feiten, zoals bouwjaar en kilometerstand, maar ook van hoe het onderhoud van je auto geweest is. En natuurlijk van eventuele schade. Een lichte schade haalt ongeveer €150 van de waarde van je auto af.

De meeste gegevens zijn door de RDW keurig geregistreerd. Er zijn RDW erkende bedrijven, die die gegevens opvragen met behulp van je kenteken, en zo de waarde van je auto vast kunnen stellen. Dat is een eenvoudige manier om te weten hoeveel je auto vandaag de dag waard is.

Dat bedrijf kan je auto dan eventueel opkopen door je die taxatiewaarde te betalen. Een RDW erkend bedrijf kan vervolgens ook op een eenvoudige manier je auto overschrijven, en jou het vrijwaringsbewijs overhandigen. Zo heb je niets waar je je zorgen over hoeft te maken. Je krijgt de waarde van je auto uitbetaald, en je bent gevrijwaard van iedere verdere aansprakelijkheid voor kosten die met de auto zijn gemaakt.

Natuurlijk kun je ook, als je die dagwaarde eenmaal weet, je auto te koop aanbieden op Marktplaats, of op een autoveiling. Dat kost je dan wel advertentiekosten, en tijd. Of in het geval van een autoveiling moet je de commissie betalen die het veilingbedrijf vraagt. Maar de mogelijkheid is er wel. Het is maar waar je voor kiest.