Auto inkoop bedrijven

Als je een auto wilt verkopen kun je dat doen aan een bedrijf dat auto’s inkoopt. Het is verreweg de eenvoudigste manier om je auto te verkopen. Je tikt het kenteken in, en nog een paar gegevens, en de marktwaarde wordt bepaald. Dan kan je auto opgehaald worden, en het vrijwaringsbewijs overhandigd. Vaak in één dag. Als je hem vandaag aanmeld, kan je hem vandaag verkopen. En je krijgt niet minder voor de auto dan hij waard is.

Je kenteken geeft namelijk toegang tot heel wat gegevens over je auto, via de registratie van de RDW. Zodat de waarde van je auto aan de hand van die paar gegevens die je invoert vrij accuraat vastgesteld kan worden. En een RDW erkend bedrijf kan vrij eenvoudig de vrijwaring van je auto regelen. Daarom kan die hele verkoop ook zeer snel afgewikkeld worden. Dat scheelt een boel tijd, een boel rompslomp, en kost je niets.

Een advertentie zetten kan je ook een goed bedrag opleveren, maar je moet er veel meer moeite voor doen. Je moet de advertentie opstellen, goede foto’s maken, eventuele kopers te woord staan. En als ze besluiten niet tot de koop over te gaan kun je weer helemaal overnieuw beginnen met onderhandelen. Je moet sowieso een heleboel geduld hebben. En al die tijd blijf je belasting en verzekering betalen, want je auto is nog in je bezit.

Nee, online verkopen aan een inkoop bedrijf is wel een stuk eenvoudiger. En ook veel minder tijdrovend. Het is fijn dat deze bedrijven bestaan.